Must - Textielmuseum : groepen

must

Elk groepsbezoek aan het "Must - museum voor textiel" start bij Toerisme Ronse.

Het Must - Museum voor textiel toont welke invloed de textielindustrie heeft gehad op de ontwikkeling van het toen nog kleine stadje Ronse.  Je brengt onder leiding van een stadsgids een bezoek aan de oude textielfabriek "Cambier-Robette" in de Hoge Mote. Hier zie je het productieproces van grondstof tot afgewerkt product. Je bezoekt er de afdelingen grondstoffen, voorbereiding en weverij. Evenals het labo, het atelier van de meestersgast en de stoommachine.

Éen van de paradepaardjes van het Must is ongetwijfeld de weverij, waar de bezoeker een overzicht krijgt van de technische evolutie in deze sector tussen 1900 en 2000, en wel aan de hand van een 40-tal werkende getouwen. Van een uniek en levend museum gesproken.

Praktisch:

  • Inkom: € 2,50 p.p. 
  • Gids: € 45 per gids. (Gezien de draaiende machines, worden voor de veiligheid max. 15 personen per gids toegelaten. Max. 4 gidsen in totaal) 
  • Duur: 1.30 u.
  • We raden groepen aan om in de voormiddag het Must – Museum voor textiel te bezoeken.

Tip: In het belevingscentrum vind je allerlei afgewerkte textielartikelen gemaakt met stoffen uit het textielmuseum. Je vindt er bijvoorbeeld ter plekke gemaakte 'vintage' zakdoekjes, keukenhanddoeken,...

Fotoalbum Textielmuseum