Lichtkunst in de stad

18/12 > 20/12
Lichtkunst in de stad

Vrijdag 18 t.e.m. zondag 20 december - 17 tot 22 u.

In deze donkere dagen kan iedereen wat extra licht gebruiken! De Ronsese centrumstraten werden daarom voorzien van nieuwe kerst- en sfeerverlichting. Bovendien zal lichtkunstenares Lotte Van den Audenaeren haar licht laten schijnen in de stad! 

Tijdens het eerste weekend van de kerstvakantie, in het kader van Ronse Winterlicht, zullen er van haar twee bijzondere, op maat gemaakte, lichtprojecties te zien zijn aan het Oude Postkantoor op de Grote Markt en aan Cultuurcentrum De Ververij (rondpunt Veemarkt):

i am now here with you, 2020 >> rondpunt Veemarkt 
Het werk manifesteert zich in het lezen: een verbinding wordt gemaakt tussen de lezer en het moment.

now here, 2020 >> oude postkantoor
De installatie is een woordbeeld met licht. De woorden ‘now’ & ‘here’ worden door 2 krachtige spots loodrecht geprojecteerd op hetzelfde oppervlak. De woorden zijn over elkaar heen leesbaar, ze vormen 1 beeld dat veranderlijk is: wanneer mensen door de projectie heen lopen worden de woorden afzonderlijk leesbaar.

Lotte Van den Audenaerens werken ontstaan vanuit verwondering en aandacht voor het momentane. Alles wat aan onze waarneming verschijnt, verdwijnt onherroepelijk in het verleden zodra het zich openbaart. Het ogenblik, het moment, is de plaats en het tijdstip waar Lotte werkt.

Lotte Van den Audenaeren (Brussel) maakt in-situ installaties, textielwerken, keramiekobjecten, lichtsculpturen en woordbeelden die ruimte laten voor transformatie. Vaak gaat het om tijdelijke interventies in het landschap of de stedelijke ruimte. Het zijn momentopnames, tijdsaanduidingen, processen waarin tijd stolt, materialiseert en verdwijnt.

Locatie: CC De Ververij, rondpunt Veemarkt - Oude Postkantoor, Grote Markt
Gratis toegang

>> Meer info over Ronse Winterlicht.

© Lotte Van den Audenaeren