Veilig wandelen in het Muziekbos tijdens COVID-19

muziekbos

Vermijd te drukke momenten

Ook tijdens deze tweede lockdown is het belangrijk om af en toe uit je kot te komen en in beweging te blijven. Het mooie weer heeft de voorbije dagen heel wat mensen naar buiten gelokt. Vooral in de weekends bleek het Muziekbos een ware trekpleister. Meer dan terecht! Het is één van de mooiste plekjes van Ronse. Wie even de gedachten wil verzetten kan dit dus gerust in het Muziekbos doen. Hou ook hier echter voldoende afstand van andere wandelaars. Wanneer het te druk is keer je best terug of zoek je een andere plekje op om te wandelen.

Een mondmasker verplicht of niet?

In Ronse moet je een mondmasker dragen binnen de bebouwde kom. Het Muziekbos ligt daar niet in. Een mondmasker is dan ook niet verplicht wanneer het niet te druk is en je voldoende afstand kan bewaren. In Oost-Vlaanderen is wel een besluit van kracht waarbij je altijd een mondmasker op zak moet hebben. Als de veiligheidsafstand van 1,5 m niet kan gerespecteerd moet je dit dragen. Dit geldt ook tijdens het wandelen in het bos.

>> Alle info over het dragen van een mondmasker in Ronse.

Parkeren aan de rand van het bos.

Wens je een bezoek te brengen aan het Muziekbos, dan vind je parkeermogelijkheden aan de rand van het bos:

  • jeugdherberg De Fiertel 
  • langs de Ninoofsesteenweg
  • aan de kerk van Louise-Marie.

Vermijd de wegen in het bos. Wanneer het te druk wordt in de omgeving van het Muziekbos, dan zullen de Rijkswachtdreef en de Kanarieberg afgesloten worden voor alle autoverkeer.

Gratis wandelroute?