V.Log-Ronse bestaat 10 jaar

logies Ronse

V.Log-Ronse - Verenigde Logiesverstrekkers Ronse

Het aantal logeeradressen neemt toe in de Vlaamse Ardennen, dat resulteert automatisch in meer overnachtingen. In 2016 werden 297 379 overnachtingen geregistreerd en in 2017 waren dat er maar liefst 338 665. Voor Ronse telden we in 2016, 26 974 overnachtingen en in 2017 waren dat er 31 836. 
In Ronse zijn het vooral kleinschalige logies die als paddenstoelen uit de grond schieten. Het logiesaanbod in Ronse is dan ook heel divers: van glamping tot luxueuze vakantiewoningen, gezinsvriendelijke logies, familiale charme hotelletjes, de grootste landelijke jeugdherberg van Vlaanderen…. Noem het op en je vindt het in Ronse!

De zin om te ondernemen blijkt in Ronse veel lokale bewoners aan te trekken en creatieve geesten die de culturele en historische pracht van deze bruisende stad terug nieuw leven inblazen.

Dankzij het initiatief van enkele van deze logiesondernemers en de lokale overheid, onder de noemer van Toerisme Ronse, werd in 2008 de V.Log – de Verenigde Logiesverstrekkers - Ronse opgericht.

Toerisme Ronse en de logiesverstrekkers van Ronse hebben inmiddels 10 jaar een efficiënte structurele samenwerking. Toerisme Ronse neemt met zeer veel ‘goesting’ een ondersteunende en adviserende rol op zich en stimuleert op die manier lokale ondernemers om samen te werken en de rol van het gastheerschap en ambassadeurschap op te nemen. Tijdens tweemaandelijkse overlegmomenten is er naast informatie uitwisseling en vorming vanuit de lokale, regionale en provinciale instanties ook inspraak voor iedere logiesondernemer. Al wie zich wil engageren vormt op deze manier een hecht team ter bevordering van de duurzame toeristische ontsluiting van Ronse.

Toerisme Oost-Vlaanderen heeft niet voor niets dit samenwerkingsverband, de V.Log - Ronse, als dé best practice tussen privaat-publiek toeristisch initiatief aangekaart binnen hun onthaalvisie om naar kwaliteit en duurzaamheid te streven.

De eerste samenwerking van de V.Log dateert van in juni 2008, toen “Historia Mundi” georganiseerd werd in Ronse, het opzet was toen om een gezamenlijk verblijfsarrangement te ontwikkelen.

Het doel van de V.Log is zeer duidelijk: we willen onze stad maximaal promoten en wisselen informatie en tips uit. Ook voor Toerisme Ronse is dit een zeer dankbaar forum! Het overleg gaat vaak bij een logiesverstrekker door, op die manier kent iedereen elkaars uitbating en verloopt het doorverwijzen nog makkelijker.

 

De Verenigde Logiesverstrekkers van Ronse zijn:

B&B Hoeve De Schapenkop - www.hoevedeschapenkop.be

B&B La Petite Bruyère de Renaix - www.lapetitebruyerederenaix.be

Hoevehotel Ronse - www.hotelronse.be

Hotel Lou Pahou – www.loupahou.be

Hotel Remington - www.salonsremingtonhotel.be

Hotel St.Sebastien – www.st-sebastien.be

Jeugdherberg De Fiertel - www.jeugdherbergen.be/nl/ronse

Vakantielofts Point of View- www.pofview.be/a-place-to-stay.html

Ijsmolenhoeve - www.ijsmolenhoeve.be/nl/groepen-overnachting

Vakantiewoningen en vakantielogies De Rieke - www.derieke.be

Vakantiewoning - www.adelaide.be

Vakantiewoning Doeselie - www.bedandbreakfast.eu

Vakantiewoning Hogerlucht – www.hogerlucht.be

Vakantiewoning La Quitapenas – www.laquitapenas.be

Vakantiewoning Maison Cambier – www.maisoncambier.be

Vakantiewoning Maison Faro - https://www.facebook.com/MaisonfaroVakantiewoning/

Vakantiewoning Cottage - https://www.facebook.com/cottagevakantiewoning/

Vakantiewoning Renaixance – www.renaixance.be

Vakantieappartement Theodoor - https://www.theodoor.info/

 

Meer info: Toerisme Ronse, Annelies Lenoir, 055 23 28 18, annelies.lenoir@ronse.be

 

Bekijk hier het overzicht van de logies van Ronse