Ronse winterlicht 2020

19/12 > 20/12
winterlicht

Winterlicht in donkere dagen!

Iedereen heeft wel eens wat last van die donkere dagen tijdens de winterperiode. Een beetje extra licht zien, voelen of ervaren kan dan wonderen doen en je energiepeil de hoogte injagen. Je wordt er vrolijk van en vooral, je kan er zo van genieten. Maar het coronavirus en de lockdown zetten dit jaar toch wel een extra domper op de eindejaarsvreugde. En net daarom moet elk extra licht zorgen voor verbondenheid.

Donkere dagen vragen aldus om gezelligheid. De centrumstraten werden net voorzien van nieuwe kerstverlichting. De feestelijke, sfeerverhogende verlichting, in allerlei vormen hangend boven de straten, draagt daar zeker aan bij. En het stadsbestuur wil ook met lampionnen op verschillende plaatsen in de stad de sombere dagen opvrolijken. Dit positief beeld is nodig…  Nu de dagen korter worden en sociaal contact sterk beperkt is, kan licht helpen om de komende periode en de strenge maatregelen door te komen. 

Helaas... geen kerstmarkt in 2020

Dit wegens de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus en het verbod op kerstmarkten. 

Programma 2020 

Kerstman komt op bezoek  
Win je Personal Shopper  Eindejaar coronabon
Spaarkaartactie Koop lokaal, eet lokaal!
   

 

De Kerstman op bezoek

Zaterdag 19 december van 14 tot 18 u.

De Kerstman komt op bezoek! Je kan gratis meerijden in zijn koets met paarden en je krijgt een suikerwafel cadeau zolang de voorraad strekt. Op het Franklin Rooseveltplein kan je een foto laten nemen van je kinderen samen met de kerstman rond een gezellig kampvuur. De foto’s krijg je direct mee naar huis. Er zal sfeermuziek voorzien zijn in de winkelstraten. 

Een organisatie van de Unie der Handelaars Ronse.

Terug naar boven

 

Win je Personal Shopper

Missing media.

Missing media.

Zaterdag 19 december 

Ben je toe aan een nieuw paar schoenen, een kleedje of een nieuw kostuum en wil je samen met Kadèr Gürbüz of Udo op stap? Dat kan! 

Dit jaar is er opnieuw de eindejaarsactie 'Personal Shopper' en zullen vier winnaars geloot worden: 1 man, 1 vrouw, 1 tienerjongen en 1 tienermeisje (van 10 t.e.m. 18 jaar).

Elke winnaar ontvangt een cheque van € 250 om de gepaste outfit mee te kopen. Deze cheques worden geschonken door UNIZO en de Unie der Handelaars.

Lijkt je dit een leuk cadeau voor jezelf, een familielid, een collega of een vriend(in)? 
Schrijf je dan hier in. Inschrijven kan tot en met 15 december.

De winnaars worden persoonlijk gecontacteerd. Veel succes!

Terug naar boven

 

Spaarkaartactie: Shop in Ronse en win!

Koop, spaar en win één van de Ronsese cadeaucheques. Koop je tussen 30 november en 31 december bij één van de deelnemende handelszaken voor minimum € 5, dan krijg je één stempel op je spaarkaart. Als je 10 stempels verzameld hebt, kan je de spaarkaart deponeren in één van de wedstrijdboxen bij de deelnemende handelaars of in de verzamelbox die opgesteld zal staan in de inkomhal van het stadhuis. Je kan ook stempels verzamelen bij de deelnemende marktkramers op de wekelijkse woensdag- en zaterdagmarkt. De spaarkaarten moeten uiterlijk op woensdag 6 januari 2021 ingediend worden.

Op vrijdag 8 januari 2021 om 14 u. worden de winnaars geloot in het stadhuis. De prijzenpot bestaat uit 2 waardebonnen van € 250 geschonken door de Unie der Handelaars en UNIZO, één waardebon van € 150, één van € 100 en 10 waardebonnen van € 50. Enkele lokale handelaars schenken een bon van € 50 van hun eigen zaak, net zoals enkele marktkramers. De deelnemende handelaars en marktkramers vind je hier. De winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

Terug naar boven

 

Missing media.

Eindejaar Coronabon

Deze coronaperiode is een moeilijke tijd voor iedereen. Niet in het minst voor de lokale handelaars en horeca-uitbaters. Je kan hen echter steunen door de aankoop van één of meerdere Eindejaar Coronabonnen. Maar je profiteert ook zelf! Je koopt deze bon aan voor € 50, maar je krijgt er € 10 extra shopplezier bij dat door de stad Ronse bijgepast wordt. Zo wint iedereen: jij én de lokale handelaar of horeca-uitbater. Deze bonnen kan je aankopen om jezelf eens te verwennen of kan je schenken als cadeau. Nog tot 15 januari 2021 kan je deze bonnen aankopen bij jouw favoriete winkel, restaurant of café via www.shoppeninronse.be. Op deze website vind je ook de lijst met deelnemende handelszaken en horeca-uitbaters. De Eindejaar Coronabon blijft 1 jaar geldig. Bedrijven die deze bonnen aankopen als eindejaarsgeschenk voor hun personeelsleden, kunnen een onkostennota bekomen.

Missing media.

Terug naar boven

 

Koop lokaal, eet lokaal: de Ronsese horecazaken zijn er voor jou!

“Samen zijn we sterk”, dat is de boodschap die de Ronsese horecazaken willen overbrengen tijdens deze moeilijke tijden. Samen willen ze het beste van zichzelf geven om jou tijdens de eindejaarsdagen te verwennen. Nu de feestdagen naderen, willen we allemaal een lekkere maaltijd serveren en soms is het leuk om jezelf en jouw familieleden te verrassen met dat ietsje meer. En dat is wat de lokale horecazaken jou kunnen bieden!

Zij hebben zich verenigd onder de naam HOERA! en werken aan een gezamenlijke Facebookpagina en Instagram-account om hun aanbod aan de consument bekend te maken. Door zich te verenigen, zullen de horeca-uitbaters gezamenlijke acties organiseren en naar elkaar doorverwijzen.

Je kan nu reeds de website www.shoppeninronse.be raadplegen om alle horecazaken terug te vinden, evenals de link naar hun Facebookpagina en website. Je kan er hun menu raadplegen en ook meteen zien of deze zaak voorziet in take-away. Steun de lokale horeca-uitbaters en koop een Eindejaar Coronabon op www.shoppeninronse.be.

Missing media.

Terug naar boven