Wandeling 'All-in De Luxe'

all-in de luxe

Heb je toch iets meer tijd maar kan je niet een hele dag in Ronse vertoeven? Dan is deze wandeling ideaal voor jouw groep.

Tijdens deze wandeling worden alle toeristische troeven van Ronse in de kijker gezet. Je bezoekt in een notendop de Sint-Hermescrypte en het MUST (museum voor textiel). Je maakt een korte wandeling via het Mouroitplein, Grote Markt en brengt een bezoek aan de Passage, een unieke herbestemming van de oude Sint-Martinuskerk.

Je gaat nu ook een kijkje nemen in de Sint-Martinuskerk en bezoekt ook een mooi voorbeeld van een textielsteegje. Tijdens deze wandeling houden we ook wel een half uurtje halt voor een koffiestop. Bekijk hier waar je terecht kan in Ronse voor een koffiestop (enkel horeca in het centrum zijn voor deze wandeling mogelijk).

  • Startplaats: Toerisme Ronse, Hoge Mote, De Biesestraat 2 (let op de blauwe parkeerzone)
  • Inkom Crypte: €3,50 p.p.
  • Inkom Must - Museum voor textiel: €3,50 p.p.
  • Gids: €90 (max. 25 personen per gids)
  • Duur: 3u

Tip: Schoolvoorbeeld van zuivere neogotiek is de in 1896 gebouwde Sint-Martinuskerk, ontworpen door Modeste De Noyette. De prachtige glasramen met bijbelse taferelen zijn de moeite om van dichtbij te gaan bekijken. Reserveer een rondleiding via Toerisme Ronse, duur: ongeveer 1 uur. - Gids: € 30 - Meer info

Op 1 november 2023 gaat de volgende restauratiefase van start. De crypte zal daardoor gesloten zijn van 1 november 2023 tot en met 31 mei 2024. In plaats van de crypte wordt de Sint-Martinuskerk bezocht.