Flandrien Challenge

Flandrien challenge

Fervent gebruiker van Strava? Toerisme Oost-Vlaanderen, Westtoer en Toerisme Vlaanderen dagen je uit om in 72 uur tijd de 59 Strava-segmenten over de Vlaamse hellingen en kasseien te rijden. De naam is toepasselijk: Flandrien Challenge.

Bepaal zelf de route

Deelnemers aan de Flandrien Challenge kunnen zelf hun route bepalen of kiezen voor één van de drie voorgestelde routes. Elk van die drie routes resulteren tot een succesvol afgelegde Flandrien Challenge en langdurig fietsplezier in een wereldwijd bekende wieleromgeving.

Er staat geen einddatum op de Flandrien Challenge, dus je hoeft je niet te haasten. Bovendien geeft dit buitenlandse gasten de gelegenheid om te wachten totdat het coronavirus minder (reis)beperkingen met zich meebrengt. De digitale Strava-segmenten zijn ook visueel aangebracht op het wegdek van tal van bergbeklimmingen en kasseiwegen in Vlaanderen.

Alle fietsers die slagen mogen na afloop hun naam in een steen graveren. Die komt terecht op de 'Wall of Fame' in het welbekende Centrum Ronde Van Vlaanderen in Oudenaarde.

© justjean.media⁠

Ga hier naar de website voor meer info.