Gegidste art-decowandeling voor groepen

Thomas art deco

Wist je dat veel art-decowoningen het centrum van Ronse sieren? Tijdens het interbellum kende Ronse een economische groei dankzij de textielindustrie. De kaderleden van deze bedrijven lieten hun nieuwe woning optrekken in de modieuze art-decostijl. Tijdens deze themawandeling maak je kennis met prachtige architecturale staaltjes.

Art deco ontstond uit het verlangen naar een nieuwe architectuur die meer aandacht besteedt aan het functionele waarbij men koos voor strakke eenvoud. Wat niet betekent dat deze zakelijke bouwstijl niet aantrekkelijk mag zijn. Zeer gebruikelijk zijn trapkokers met glas-in-loodramen in geometrische figuren. Op de gevels wisselen cementen stroken of tegels af met langwerpige, effen baksteenvlakken. De gebruikte materialen zijn duur én duurzaam: arduin, metaal en exotisch hout. Cirkel en vierkant keren overal terug.

  • Start: Station Ronse (W. Churchillplein)
  • Duur: 2u
  • Gids: €60
  • Aantal: maximaal 25 personen per gids
  • Tip: Hou een half uurtje halt tijdens de art-decowandeling in een brasserie naar keuze. Duurtijd van de wandeling met stop is 2,5 uur en €15 extra te betalen voor de gids. Bekijk hier waar je terecht kan voor een koffiestop met groep in Ronse
     

Fotoalbum Art Deco