De Sint-Hermesbasiliek en -crypte

Spaanse trappen

Sinds 2020 is er heel wat bedrijvigheid in en rond de basiliek. De laatste restauratiefase begint in 2023.

Wegens aanpassingen in het schema van de aannemer tijdens de laatste restauratiefase zal de Sint-Hermesbasiliek van maandag 22 juli tot en met het einde van het jaar niet toegankelijk zijn voor toeristische bezoeken. Geen nood: onze Sint-Hermescrypte blijft toegankelijk en onze gids zal interessante informatie over de basiliek integreren in de rondleiding en eventueel gebruikmaken van ondersteunend beeldmateriaal. 

Ter hoogte van de Sint-Coletakapel in de basiliek werd de oorspronkelijke toegang tot de crypte gerealiseerd. In de toekomst zullen individuele bezoekers aan de hand van de vernieuwde scenografie en digitale applicaties de crypte en basiliek zelf kunnen ontdekken.

De Sint-Hermescrypte zal meer dan ooit een pronkstuk van ons dierbaar erfgoed zijn en de jaarlijkse Fiertelommegang met de relieken van Sint-Hermes zal weer haar vertrouwde route kunnen volgen.

De werken worden uitgevoerd door aannemer Arthur Vandendorpe en opgevolgd door Bressers Architecten.

Wil je tijdens de restauratie de crypte en de basiliek bezoeken? Dat kan! Visit Ronse organiseert de gegidste City Tour: "Onze Vrijheid".  Een stadsgids neemt de bezoekers mee doorheen de historische site De Vrijheid. 
Meer info 

Bezoek de Crypte als een pelgrim:

Restauratiewerken aan de Sint-Hermesbasiliek - en crypte