Muziekboswandelroute is de mooiste van Oost-Vlaanderen

Muziekbosroute

Mooiste wandelroute van 2018

Het wandelwalhalla van de Vlaamse Ardennen

Een zee van boshyacinten, mysterieuze grafheuvels uit de Bronstijd, een iconische 19de-eeuwse toren en zalig rustige wandelpaden langs rustbanken en picknickplekjes: het Muziekbos heeft alles in huis om wandelaars in elk seizoen gelukkig te maken. Deelnemers aan een poll van Toerisme Oost-Vlaanderen kroonden de Muziekbosroute tot de mooiste wandelroute van 2018. Zo bevestigen de Vlaamse Ardennen hun faam als Wandelwalhalla, met de Getuigenheuvels op kop.

De vijf genomineerde wandelroutes zijn de meest gedownloade routes die Toerisme Oost-Vlaanderen in 2018 per regio registreerde, en dat uit bijna tweehonderdduizend downloads in totaal. Gedeputeerde-voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen Eddy Couckuyt spreekt van een overdonderend succes voor de hele provincie.

'Vergeleken met vorig jaar zien we een quasi verdubbeling van downloads van wandelroutes op onze website. Steeds meer mensen gaan wandelen. En steeds meer wandelaars maken gebruik van onze gratis routekaartjes. Dat wakkert uiteraard onze nieuwsgierigheid aan. Wat zou de meest populaire route kunnen zijn? De Muziekbosroute werd meer dan vierduizend keer gedownload in 2018 en bijna vier mensen op tien hebben hun stem voor deze route in onze poll laten klinken. We mogen dus spreken van een zeer terechte winnaar. Niet te missen op het parcours van elke wandelliefhebber!'

De vijf genomineerde routes voor Wandelroute van het Jaar 2018 waren:

  • Oude Kalevalleiroute (Meetjesland)
  • Ooidonkroute (Leiestreek)
  • Muziekbosroute (Vlaamse Ardennen)
  • Stropersbosroute (Waasland)
  • Asselkouterroute (Scheldeland)

Download gratis Muziekbosroute

Wie het Muziekbos niet kent, krijgt van Toerisme Oost-Vlaanderen tal van kansen om daar iets aan te veranderen. Het bos werd de laatste jaren meermaals opgenomen in wandelroutes en -brochures. De Muziekbosroute is in de eerste plaats een bewegwijzerde wandelroute van elf kilometer die sinds jaar en dag als vouwkaart wordt verkocht en die vandaag de hoofdprijs binnenhaalt. 

Download de muziekbosroute gratis en ga wandelen!

Bekijk hier alle info over het Muziekbos en zijn prachtige troeven.