Urban Hunt

Urban Hunt groep

Uniek stadsspel

Urban Hunt is een uniek stadsspel waarbij spelers het in teams tegen elkaar opnemen. Door creatieve opdrachten, gelinkt aan de stad, correct op te lossen, worden punten verzameld en leert men de stad kennen.

De spelers maken gebruik van een webapplicatie, die oprichters Klaas Lannoy en Roel Vaneyghen voor het spel bouwden. Het aantal punten die men ontvangt bij het correct oplossen van opdrachten is afhankelijk van de prestatie van andere teams. Historische en bijzondere weetjes, dronebeelden, mysterieuze geluidsfragmenten, tekeningen van historische figuren en Zuid-Afrikaanse instructies maken van dit alles een unieke ervaring. De competitie tussen de teams wordt aangewakkerd door een live scorebord en statistieken na afloop.

Een eerste versie van Urban Hunt werd in het najaar van 2018 in Gent en Ieper gelanceerd. Roel en Klaas maakten van de Coronaluwte gebruik om een volledig nieuw spel te maken. Hiervoor baseerden ze zich op hun ervaring met de eerste versie van Urban Hunt, interviews met spelers, wetenschappelijk onderzoek rond speltechnische concepten en heel wat testsessies.

Urban Hunt wordt intussen in meer dan een dozijn Vlaamse steden aangeboden. Voor de ontwikkeling van nieuwe steden wordt onder meer een beroep gedaan op 15 jobstudenten en twee historici.

Alle info via urbanhunt.be

  • Geschikt voor vrienden, bedrijven, scholen en gezinnen.
  • Prijs: ± €12 pp, voordeeltarief voor scholen en jeugdverenigingen - urbanhunt.be/prijzen
  • Duur: ± 2u: 5 min uitleg - 95 min spel - 15 min terug samenkomen + nakaarten
  • Rustig of intensief
  • Meer info via urbanhunt.be