Wandelen op de taalgrens in de Vlaamse Ardennen

Wandelen op de taalgrens in de Vlaamse Ardennen
  • Wandelbrochure met 5 uitdagende wandellussen op de wandelnetwerken Getuigenheuvels, Bronbossen en Pays des Collines
  • Thematische wandelroutes die tot de verbeelding spreken door hun mythische naam - de duivelroute, de heksenroute, de kabouterroute...
  • Een overzicht met highlights, eetadresjes en logeertips in de regio
  • Prijs: € 6

Met de nieuwe gids 'Wandelen op de taalgrens in de Vlaamse Ardennen' stappen natuurliefhebbers vanop de hoogste punten in de Vlaamse Ardennen de taalgrens over naar het sprookjesachtige Pays des Collines in de Waalse provincie Henegouwen. De vijf routes uit de gids sluiten op elkaar aan, wat goed nieuws is voor echte doorstappers, die twee of meerdere routes kunnen combineren. Knooppuntbordjes wijzen de weg en houden je op het juiste pad.

De vijf routes zijn tien tot zestien kilometer lang en doorkruisen uitgestrekte beukenbossen en glooiende akkers en weiden, en geven zo zicht op de rollende heuvels aan beide zijden van de taalgrens. Talrijke B&B's en vakantiehuizen liggen er zo goed als óp de wandeltrajecten. Overnachten, meteen op pad gaan en 's avonds luxueus genieten van een heerlijke maaltijd en een gezellig bed is een troef die Grensgevallen tot een hebbeding voor weekendstappers maakt. Een extra troef onderweg zijn enkele nieuwe gestroomlijnde rustbanken - of Sinnenbanken - op pittoreske locaties, zoals de Geuzentoren in het Muziekbos, met een uitzonderlijk zicht op de omringende natuur.

Bestel de nieuwe pocket hier via de webshop van de stad Ronse.