Belevingscentrum Hoge Mote

copyright Pieter De Kersgieter

Hier begint het!

De Hoge Mote ligt centraal in het historisch centrum en is zonder twijfel een grensverleggend onthaal- en belevingscentrum. Vroeger waren hier al drie torens, met een vierde toren is het uitzicht compleet. De restauratie van de site mag gezien worden; het is een erfgoedparel met verrassende hedendaagse accenten en de vaste stek van Visit Ronse. De perfecte start voor een stadswandeling of regioverkenning.

Aan de hand van interactieve panelen, luisterverhalen, filmpjes en virtual reality kunnen bezoekers meer ontdekken over Sint-Hermes, de textielgeschiedenis en de stadsontwikkeling in Vlaanderens mooiste landschap. Alle informatie is beschikbaar in vier talen.

Het belevingscentrum kan gratis bezocht worden en is een familievriendelijke hotspot in de Vlaamse Ardennen. Wie alle modules wil ontdekken, is zeker een uurtje zoet. 
Afbeelding: © Pieter De Kersgieter

Bekijk hier de openingsuren van het belevingscentrum.

A-label

Het belevingscentrum Hoge Mote kreeg op 15 oktober 2019 van Toerisme Vlaanderen het A-kwaliteitslabel voor toegankelijk toerisme. Meer info.

Autismevriendelijke Hoge Mote

Mensen met autisme hebben nood aan structuur en voorspelbaarheid. Wanneer zij op reis of daguitstap gaan, valt deze structuur echter vaak volledig weg. Dit kan resulteren in de nodige stress en zelf in het vermijden van dergelijke activiteiten. Toerisme voor Autisme probeert hier verandering in te brengen aan de hand van visuele stappenplannen. De tools die op Toerisme voor Autisme worden aangeboden zijn bovendien niet enkel nuttig voor mensen met ASS. Ook mensen die wel baat kunnen hebben bij wat meer structuur kunnen gebruik maken van deze hulpmiddelen. Denk maar aan jonge gezinnen en lagere scholen of hoogsensitieve mensen die graag op voorhand weten waar rustige ruimtes zijn en waar bepaalde prikkels sterk aanwezig kunnen zijn, etc.

Toerisme voor Autisme ging ook voor ons belevingscentrum aan de slag! Het visuele stappenplan kan je hier terugvinden. De infopagina vind je hier. Meer info.